Onderzoek immuundeficiƫnties

Inspired by Love zet zich in voor een goed doel. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind en dit doel raakt mij persoonlijk vanwege mijn partner. Als ikHanger CVID met mijn creativiteit niet alleen wat leuks, maar ook wat goeds kan doen, dan doe ik dat graag, want zorg voor de medemens is iets wat nog wel eens vergeten wordt, maar wat de wereld wel een stukje mooier maakt. Daar lever ik graag een bijdrage aan en ik hoop jullie met mij! Koop daarom de speciaal ontworpen hanger! 

Gezondheid is een belangrijk aspect van ons leven. Een goede gezondheid is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Je kunt zelf veel doen om je gezondheid zo optimaal mogelijk te houden door gezonde voeding, voldoende beweging en het creëren van een gezonde leefstijl.

Er zijn echter ook mensen die te maken hebben met een bepaalde ziekte waardoor een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is. Als je lichaam niet meewerkt, is het extra belangrijk de juiste aandacht aan je gezondheid te geven, maar met bepaalde ziektes is gezonde voeding, voldoende beweging en een goede leefstijl niet altijd voldoende. Sommige mensen hebben méér nodig dan dat, vaak in de vorm van medicatie.

Als je (redelijk) gezond bent, sta je er niet altijd bij stil dat gezondheid voor een ander een gevecht kan zijn, een strijd die soms een heel leven gestreden wordt. Als je gezond bent, besef je vaak niet wat het betekent om altijd ziek te zijn. Doordat ik nu samenleef met iemand die CVID heeft, maak ik mee en zie ik wat het met je kan doen en besef ik me elke keer weer wat een voorrecht het is om gezond te zijn.

De opbrengst is bestemd voor de stichting SSPID die onderzoek doet naar immuundeficiënties, zoals o.a. CVID. CVID is de afkorting van Common Variabele ImmuunDeficiëntie. Het is een immuunstoornis waarbij er te weinig afweerstoffen in het lichaam zijn, waardoor een deel van de afweer niet goed functioneert. De afweer beschermt het lichaam tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. Antistoffen (zoals globuline) spelen een belangrijke rol in die afweer. CVID is een aandoening die gekenmerkt wordt door een stoornis in de ontwikkeling van B-lymfocyten, wat leidt tot te lage hoeveelheden antistoffen in de bloedbaan. Dit heeft tot gevolg een verhoogde vatbaarheid voor infecties.

Mensen met CVID hebben te maken met regelmatig optredende infecties aan oren, bijholten, luchtwegen en longen, wat kan leiden tot chronische longziekten. Daarnaast treden er vaak problemen op van het maag-darmstelsel, zoals darm- en maaginfecties. De constante strijd van het lichaam tegen infecties leidt tevens vaak tot vermoeidheid.

Bij CVID is er een verhoogde kans op auto-immuunziekten en een licht verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker, vooral lymfomen.

Meer onderzoek is nodig voor goede behandeling, erkenning van symptomen, meer bekendheid over de ziekte en voor betere, gerichtere scholing van medici.

Via onderstaand formulier kun je jouw steun geven door een hanger te bestellen. De hanger kost slechts €5,00 maar elke extra bijdrage is welkom. Alvast hartelijk bedankt!   


Ik doe mee!