Een creatief leven

Een creatief leven is voor mij een leven waarin je je hart volgt. Waarin je niet de gebaande paden volgt, maar luistert naar de stem van je hart. Dat je van daaruit leeft. Vanuit het besef dat jij mag zijn wie je bent en mag staan in jouw kracht, waar jij voor staat. Dat je durft in jouw kracht te staan en niet leeft volgens de verwachtingen van een ander, maar dat je jezelf goedkeuring geeft voor de keuzes die je maakt.

Op deze manier leven geeft rust en balans, omdat je je niet in allerlei bochten hoeft te wringen om aan verwachtingen te voldoen. Ik heb dat ook gedaan, me geschikt naar wat ik dacht dat er van mij verwacht werd, me aangepast om de ander gelukkig te maken. Jaren heb ik dit vol kunnen houden, maar wat ik niet in de gaten had, was dat ik elke keer een stapje verder van mezelf verwijderd raakte. Ik hield het vol...tot ik geen energie meer had. Tot ik lichamelijk en geestelijk helemaal op was. Tot ik mezelf volledig was kwijtgeraakt en ik huilend op m'n knieën in de woonkamer zat, niet meer wetend wat te doen.

Later ben ik naar het strand gegaan en heb mezelf beloofd te gaan leven vanuit m'n hart. Een schelpje nam ik mee om mezelf aan die afspraak te herinneren, want naar die moeilijke periode wilde ik nooit meer terug. Langzaamaan vond ik mezelf weer terug. Met vallen en opstaan leerde ik mezelf weer kennen.

Nu zijn we een paar jaar verder en ben ik weer wie ik mag zijn. Mezelf. Leven vanuit m'n hart, vanuit liefde, heeft me veel moois gebracht en ik heb het geluk weer terug gevonden. Het leven komt met ups en downs. Ze horen er beide bij. Drie jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik nu weer zo het geluk en de liefde zou hebben gevonden. Nu volg ik m'n hart en jaag ik m'n dromen na en help ik anderen hetzelfde te doen. Hoe mooi is dat?

- Irene -